DJANGO DESENCADENADO

Fitxa: “DJANGO DESENCADENADO”

Any: 2012
Durada: 165 min.
Païs: Estats Units
DIRECTOR: Quentin Tarantino
GUIÓ: Quentin Tarantino
MÚSICA: Varis
FOTOGRAFÍA: Robert Richardsondjangounchained1212146

Des del passat 18 de gener les sales de cinema projecten la nova creació de Quentin Tarantino que porta per títol “Django desencadenado”, amb un repartiment d’actors tan importants com Samuel L. Jackson, Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx, Christoph Waltz o Kerry Washington.

Una vegada més les llargues converses amb un tó agut i intel·ligent són una de les característiques de la pel·lícula aquest cop també amb un tó més còmic que en altres ocasions. Tarantino també fa servir aquella violència irrefrenable característica intrínseca de la majoria de les seves pel·lícules.

Més que mai ens mostra el seu coneixement excepcional del mitjà que utilitza per transmetre les seves idees sobre la vergonya esclavista i ho fa sense embuts, a la seva manera directa com ens té acostumats. Es podria dir que Tarantino aconsegueix que l’“Spaghetti Western” dels anys 60 i 70 resorgeixi un altre cop fins a convertir-se veritable  art.

Una banda sonora amb temes escollits de manera excepcional, uns diàlegs ocurrents i amb el “tempo” adequat i uns moments còmics com l’escena hilarant del Ku-Klux-Klan on es capaç de ridiculitzar aquesta organització racista d’extrema dreta, i tot amb la dosi de violència i sang ja acostumada del director nord-americà.

A la Biblioteca de Lloret no disposem d’aquesta pel·lícula que s’acaba d’estrenar als cinemes, però sí que es poden trobar d’altres títols d’aquest mateix director, així com un recull de cançons de bandes sonores i el guió de “Malditos bastardos”.

Tarantino experience: music from and inspired by his films, take II (CD)

Malditos bastardos (guió cinematogràfic)

Malditos bastardos (pel·lícula)

Death Proof (pel·lícula)

Sin City: La ciudad del Pecado (va comptar amb la col·laboració de Tarantino)

Pulp Fiction

Jackie Brown

Amor a quema ropa (escrita per Tarantino i dirigida per Tony Scott)

Deixa un comentari